srijeda, 25. studenoga 2015.

Bijelo pranje može biti opasno i za muškarca i za ženu




Čak trećina žena, koje imaju čestu pojavu bijelo pranje obično u sebi nose praživotinjicu bičaš, koju prenose muškarci, a na kraju od posljedica trpe i žene i muškarci.


Da bi se najbolje zaštitile potrebno je oprezno ući u spolni odnos, što posebno vrijedi za žene koje često mijenjaju partnera. Mnogi se muškarci žale na razne neugodnosti sa spolnim organom, neki samo povremeno a drugi dosta često. Muškarci znaju primijetiti mjehuriće, ili manje ogrebotine po koži i sluznici, dok se neki znaju žaliti na osjećaj da ih nešto peče tijekom mokrenja. Ima i onih muškaraca koji osjećaju neugodni svrbež glavića. Nekima je upaljen čak cijeli glavić.

Isto tako u neznanju, muškarci se znaju često žaliti na partnerice, odnosno na čestu pojavu bijelog pranja kod njih. Neki pak muškarci bijelo pranje brkaju s vlagom, koju žena izlučuje kada je spolno uzbuđena, te zbog toga pogrešno zaključuju kako je partnerica već postigla vrhunac prvog stupnja spolnog uzbuđenja. Da ne ostanete u zabludi i dalje, pročitajte članak do kraja i razaznajte pojave koje se mogu javiti i kod žena i kod muškaraca.

Trebamo znati da je rodnica ženski spolni organ koji je neprestano vlažan. Poput usta, koja su stalno mokra od sline, tako i rodnica ima svoje bijelo pranje. To je normalna pojava, a riječ je o sastavu izlučevina najrazličitijih žlijezda, pora rodnice i stanica oljuštenih s površine rodnice. Bijelo je pranje stvarno bijele boje i prilično kašaste konzistencije, a može biti i vodenasto, što opet ovisi o tome koja izlučevina prevladava. U različitim se razdobljima menstrualnog ciklusa mijenja i količina prirodnog bijelog pranja. To može ovisiti i o psihičkim čimbenicima, jer da napomenemo, naše psihičko stanje igra veliku ulogu na zdravstveno stanje općenito. Kod razdražljivih žena koje su previše napete, nailazimo na povećane količine bijelog pranja. Duševna napetost, nerješivi problemi, velika zabrinutost ili žalost, izazvati će velike količine prirodnog, s bolestima nepovezanog bijelog pranja. Kada se žena smiri i odmori količina bijelog pranja će se smanjiti. Takvo bijelo pranje nazivamo psihičkim bijelim pranjem.

Bijelo pranje je normalna pojava kod svake žene, no nekada ono postaje problem, i treba ga se liječiti. Kada je potrebno pristupiti liječenju bijelog pranja?

Kod trećine žena se u bijelom pranju nalaze bičaši, koji nisu uvijek aktivni, no mogu postati aktivni i dovesti do određenih poteškoća sa zdravljem. Bičaši mogu živjeti u rodnici i ne izazivati teškoće, no mogu se aktivirati i napraviti prave smetnje za ženu. Naime, ako se stanje u rodnici promijeni bičaši se mogu razmnožiti i prouzročiti upalu rodnice. Rodnica pocrveni, iscjedak postane zelenkasto žut, sladunjavog je mirisa i zapjenjen. Kod takve pojave, žene se žale na osjećaj da ih nešto pecka na ulazu u rodnicu i oko otvora mokraćovoda, posebno kod mokrenja. Spolni odnosi su bolni i neugodni.

Kada se iscjedak pogleda pod mikroskopom, može se uočiti povećan broj bičaša koji živahno jurcaju mašući svojim bičevima. Kod približno 20% slučajeva bičaše ćemo pronaći u mokraćovodu i mokraćnom mjehuru.

U tom slučaju bijelo pranje postaje problem. Bolest se uglavnom prenosi spolnim putem, ali može se prenijeti i dodirom. Gotovo svi partneri zaraženih žena i sami su zaraženi. Dakle, od bijelog pranja mogu nastati problemi i za muškarca i za ženu.

Kod muškaraca se bičaši nasele u mokraćovodu, mokraćnom mjehuru, u prostati i sjemenskim vrećicama. Pronalaze se pregledom urina ili sjemene tekućine te kod iscjetka prostate, kojeg dobijemo masiranjem prostate kroz čmar. Neki se muškarci žale da ih prilikom mokrenja muči osjećaj peckanja, ili da imaju upalnu promjenu glavića. Međutim, većina muškaraca niti ne zna da ima bičaše jer nema nikakvih znakova koji bi ukazivali na njih. Tako, iako nemaju nikakvih teškoća, uredno igraju ulogu prijenosnika ove bolesti.

Bijelo pranje žene mogu liječiti vaginalnim ulošcima - Stručnjaci tvrde da se bijelo pranje jako uspješno liječi vaginalnim ulošcima. No treba znati, iako se simptomi uklone, bičaši i dalje žive u mokraćnom mjehuru i kada prvi puta nakon liječenja žena ide mokriti, postoji mogućnost da joj se vagina ponovno zarazi. To znači da se liječenje bijelog pranja treba liječiti temeljito i strogo provesti do kraja.

Također, u slučaju da je žena spolno aktivna, dok se ona liječi, potrebno je da se liječi i njezin partner. Liječenje se izvodi suvremenim lijekovima, i to samo uz pregled i savjet sa liječnikom. Liječenje traje 10 dana, tijekom kojih se partneri moraju suzdržavati od seksa i alkohola. Ako se, nakon liječenja, upala ponovi to znači da liječenje nije bilo uspješno ili da je došlo do ponovne zaraze.

Još na temu bijelog pranja pronađite na portalu kakolijeciti.com




Nema komentara:

Objavi komentar