petak, 13. veljače 2015.

Naučite razaznati bijelo pranje i uzbuđenost kod žene




Mnoge žene i djevojke imaju česte pojave bijelog pranja, koje isto tako često znaju biti neugodnog mirisa, koji ometa spolnu predigru i sam spolni odnos.


Ne tako mali broj muškaraca, zbog slabe upućenosti, bijelo pranje poistovjećuju s vlagom, koja se javlja kada je žena seksualno uzbuđena, te zbog toga pogrešno zaključuju kako je partnerica već postigla vrhunac prvog stupnja spolnog uzbuđenja.

Trebate znati razaznati pojavu bijelog pranja, jer je riječ o bolesnom stanju, od pojave kada je žena seksualno uzbuđena. Naime, rodnica je neprestano vlažan organ, no pojava bijelog pranja pojačava pojavu vlažnosti te se odlikuje bijelom sluzavom masom koju još poznajemo i kao sekret. Sluz koja je inače zastupljena u rodnici je skup izlučevina najrazličitijih žlijezda, pora rodnice i stanica oljuštenih s površine rodnice.

Bijelo je pranje stvarno bijele boje i prilično kašaste konzistencije, a može biti i vodenasto, sve ovisi o tome koja je izlučevina prevladavajuća. U različitim se razdobljima menstrualnog ciklusa mijenja i količina prirodnog bijelog pranja, a što ovisi i o psihičkim čimbenicima. Kod razdražljivih, prenapetih, i neurotičnih žena nailazimo na povećane količine bijelog pranja. Duševna napetost, nerješivi problemi, velika zabrinutost ili žalost, dokazano izazivaju veće količine prirodnog, s bolestima nepovezanog bijelog pranja.

Kada se žena smiri i odmori količina bijelog pranja će se smanjiti. Takvo bijelo pranje nazivamo psihičkim bijelim pranjem.

Kod trećine žena se u bijelom pranju nalaze bičaši (trichhomonas vaginalis), koji nisu uvijek aktivni. Ovi organizmi mogu živjeti u rodnici i ne izazivati nikakve poteškoće, no u slučaju da se stanje u rodnici promijeni, bičaši se mogu razmnožiti i izazvati upalu rodnice. Tada već nastaju problemi, jer rodnica pocrveni, iscjedak postane zelenkasto žut, sladunjavog je mirisa i zapjenjen. Žene se žale da ih peče ulaz u rodnicu i oko otvora mokraćovoda, posebno kod mokrenja. Spolni čin postaje bolan i neugodan.

Savjeti kako da izbjegnete neugodnu pojavu bijelog pranja su jednostavni, ali jako učinkoviti. Potrebno je da izbjegavate prevelika opterećenja, pazite na higijenu i primjerno rublje. Trebate se ostaviti pušenja i pretjeranog konzumiranja kave. Pravi uzrok bijelog pranja uvijek treba ustanoviti liječnik, kao i da uspostavi terapiju. Za liječenje bijelog pranja poslušajte savjet svog liječnika, te ukoliko želite možete ga priupitati i za neke prirodne lijekove. Naime, mnogi prirodni preparati su se pokazali jako efikasnima u liječenju bijelog pranja. Kako i na koji način liječiti bijelo pranje uz pomoć prirodnih lijekova pročitajte na nekom od ovdje spomenutih članaka.

Liječenje upale sluznice kod žena - Bijelo pranje

Savjeti kako da liječite bijelo pranje - Koji su lijekovi dobri?

Tampon s kamilicom i jogurtom liječi bijelo pranje



Nema komentara:

Objavi komentar